At være elsket

At elske så meget – er det ikke for meget?

Ja, men hør lige en gang – det er virkelig radikalt og voldsomt:

“Elsk jeres fjender” (Matt 5,44). Ja, men Jesus – hvorfor skal jeg det… de vil mig jo ikke… de ønsker ikke min kærlighed… jeg betyder ikke noget for dem… Desuden har jeg slet ikke lyst til at elske dem… hvorfor skal jeg elske dem, når de ikke elsker mig? … Jesus, jeg kan ikke…

Argumenterne duer ikke overfor Jesus. Han fortsætter: “Hvis I kun elsker dem, der elsker jer, hvad løn kan I så vente? Det gør tolderne også” (vers 46). Næh, han ønsker ikke bare sådan en lille kærligheds-elite, hvor vi elsker os selv og hinanden og har det ih så godt…

For Gud elsker – dem, der hader ham! Du kan faktisk slet ikke slippe af med hans kærlighed…

Gud “lader sin sol stå op over onde og gode og lader et regne over retfærdige og uretfærdige” (vers 45). Nå? Gør det alligevel ikke lidt indtryk? Måske ønsker ingen så alligevel at være uden hans kærlighed…

Så at leve og dele kærlighed i mængder – det er virkelig Guds kald til dig! “For at I må være jeres himmelskes faders børn” (vers 45). Ingen vej udenom…

“Så vær da fuldkomne, som jeres himmelske fader er fuldkommen” (vers 48).

Kernen i det er at elske! Også hvor det er “for meget”… Fordi Gud elsker dig først! Fordi du sammen med ham forandres, så du elsker…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *