At være sammen med ham

Du må forvente problemer i dag

Drømmen om det enkle, problemfrie liv i denne verden… Glem det. Kommer ikke til at ske. Derimod har vi en evighed i vente, hvor perspektivet er sådan her: “Døden skal ikke være mere, ej heller sorg, ej heller skrig, ej heller pine skal være mere” (Åb 21,4).

Så altså nu – så vil vi møde døden. Der vil være ting, som gør os så kede af det, at det føles som sorgen æder alt liv ud af os. Vores indre vil fra tid til anden vride sig som i et stort vedholdende skrig. Der vil være øjeblikke, der er så pinefulde, at intet kan stille smerten…

Face it. Og herefter kommer der faktisk en vis lettelse med erkendelsen – ja, endnu mere – Guds gave, en guddommelig fred der svøber sig om os midt i det hele, en hvile i løftet:

“For jeg er Herren din Gud,
der griber din højre hånd
og siger til dig:
Frygt ikke, jeg hjælper dig.”

(Es 41,13)

Der er en Gud, som holder dig fast midt i de hvirvlende strømme i dit liv. Han holder dig fast – og han hjælper dig igennem. Ja, han tager din frygt! Problemer slipper du ikke for – men du er ikke alene – og han er stærk nok til at bære dig, når du ikke magter at tage det næste skridt…

Tak, min Gud og far, at du er lige her… Gud, du kender allerede de problemer, som vil ramme mig i dag… Jeg takker dig for, at du holder mig fast! Jeg takker dig for, at du vil hjælpe mig igennem dem. Jeg takker dig for, at du tager min frygt – ja, at du giver mig glæde i livet, hvile og fryd i det enkelte nu, uden at jeg bekymrer mig om det næste… Og far, tak fordi jeg kan se frem til en evighed af glæde – helt uden problemer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *