At være sammen med ham

Alt i ham

Det er så stort og skønt, at vi får alt i og med Kristus. At være kristen handler om, at vi får det af Kristus. Lad os se på et par vers, hvor jeg lige markerer al og alle:

“Vi beder om, at I med al visdom og åndelig indsigt må få fuld kundskab om Guds vilje,  så I kan leve, som Herren vil det, på alle måder ham til behag, og bære frugt med alle gode gerninger, vokse i kundskab om Gud  og styrkes med al kraft ved hans herlige magt til al udholdenhed og tålmodighed” (Kol 1,9-11).

Det er virkelig alt, vi får i Jesus og af Jesus – se bare her, hvor jeg har markeret, hvad, det er, vi får:

“Vi beder om, at I med al visdom og åndelig indsigt må få fuld kundskab om Guds vilje,  så I kan leve, som Herren vil det, på alle måder ham til behag, og bære frugt med alle gode gerninger, vokse i kundskab om Gud  og styrkes med al kraft ved hans herlige magt til al udholdenhed og tålmodighed.”

Og så en gang til, hvor jeg markerer, så vi tydeligt ser, at det er fra Gud:

“Vi beder om, at I med al visdom og åndelig indsigt fuld kundskab om Guds vilje,  så I kan leve, som Herren vil det, på alle måder ham til behag, og bære frugt med alle gode gerninger, vokse i kundskab om Gud  og styrkes med al kraft ved hans herlige magt til al udholdenhed og tålmodighed.”

Gud gør det hele:
Han giver os hele grundlaget indeni os: Visdom, åndelig indsigt, kundskab om Gud og Guds vilje.
Og han giver os et liv: Hvor vi lever, som Gud vil, ham til behag og vi bærer frugt i form af gode gerninger.
Og han giver os en karakter: Hvor vi er udholdende og tålmodige.

“Kundskab” står to gange. Første gang at vi “med al visdom og åndelig indsigt må få fuld kundskab om Guds vilje” og herefter “så I kan leve, som Herren vil det, på alle måder ham til behag, og bære frugt med alle gode gerninger, vokse i kundskab om Gud”.

Første gang sker inde i vores hoveder, i vores forståelse og erkendelse – måske sker det i sammenhæng med bøn, bibelstudie og i form af input/dialog med andre kristne – noget, som Ånden oversætter for vores hjerte, som giver os kundskab om Guds vilje.

Anden gang er det i sammenhæng med vores liv – når vi lever sammen med Gud, som han vil det, følges med ham i hånden, bærer den frugt han giver os – så vokser vi i kundskab om Gud. Det er en kundskab, som opstår i vores praktiske liv, hvor vi mere og mere lærer at lytte til Åndens stemme, og Guds input former vores handlinger.

Gud giver os det hele – det, som sker indeni os – det, som kommer ud af os. Det hele hænger sammen – et åndeligt vendt sind – og vores almindelige liv. Det ene eksisterer ikke uden det andet.

Med Jesus har vi alt! Og… det modsatte er også sandt: Uden Jesus har vi intet. Uden ham: menneskelig indsigt uden guddommeligt liv. Uden ham: jordiske, menneskelige liv og handlinger uden guddommelig kærlighed.

Tak, Jesus – du er mit alt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *