At være sammen med ham

Øv dig på at leve i afhængighed af Gud

Jeg kan komme på to alternativer til at leve i afhængighed af Gud. Det ene er at klare ærterne selv, og det andet er afhængighed af mennesker.

Begge alternativer læner sig op ad frygten. Magter jeg nu det her selv? Vil det andet menneske nu svigte mig?

Jeg fandt dette vers, som sætter fokus på forskellen på afhængighed af mennesker og afhængighed af Gud:

“Menneskefrygt lukker dig inde i et bur, men at sætte sin lid til Herren giver tryghed” (Ord 29,25).

Er vi ikke afhængige af mennesker for at lykkes, for at være glade, for tilfredshed – så har vi heller ikke frygt for dem… Og afhængighed af Gud – giver på den måde frihed! Ja, kan du ikke mærke det, der er en enorm frihed forbundet med at være tryg!

Og Gud kan du virkelig være tryg sammen med, hør hvordan han er: “Det er udelukkende gode og fuldkomne gaver, der kommer til os fra vores himmelske Far, som har skabt lysene i himmelrummet. Hans lys er uforanderligt, og han skjules ikke af skygger” (Jak 1,17).

Luk al hans lys ind i dit liv! Intet mørke i dit liv kan skjule hans lys. Og i ham er der intet mørke – alt fra ham til dig er godt!

Han er virkelig den bedste at være afhængig af! Så, ja, når små og store ting kommer på din vej, som udfordrer din tryghed eller evnerne til at magte det – så tag det som en invitation (og måske en gave?) til at øve dig i at læne dig endnu stærkere ind i hans favn!

(Bibeltekst fra Bibelen på hverdagsdansk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *