At være sammen med ham

Virkeligheden

Tænk hvor frygteligt. Uoverskueligt. Tænk at forestille sig at Jesus skulle lide og dø… Den tanke ville disciplene slet ikke ind på…

De nød så meget at være sammen med Jesus. At høre hans ord. At se hans vidunderlige handlinger. At se de mennesker, som mødte hans helbredelse og hans kærlighed – at se deres øjne stråle efter at de havde mødt Jesus.

Mennesker flokkedes om Jesus. Mennesker længtes efter mere af ham og mere fra ham. Disciplene nød det. De var med. I centeret af det hele. Og de forestillede sig en fantastisk fremtid – et helt nyt land – en ny verdensorden – med Jesus ved roret og dem selv lige ved siden af.

Men… “fra da af begyndte Jesus at lade sine disciple vide, at han skulle gå op til Jerusalem og lide meget ondt af de ældste og ypperstepræsterne og de skriftkloge og slås ihjel og opstå på den tredje dag…” (Matt 16,21).

Neeej… NEJ, Jesus, Nej!

“Da tog Peter ham til side og begyndte at gå i rette med ham og sagde: ‘Gud bevare dig, Herre, sådan må det aldrig gå dig!’ “ (vers 22).

Åh… når vi stopper op og tænker over det, så kan vi næsten mærke Peters følelser indeni. Frygten. Jesus, vi kan ikke klare os uden dig… Jesus, det må ikke ske… Jesus, så megen modstand kan vi ikke bære… Jesus, du må ikke dø…

Jesus elskede Peter. Jesus elskede alle disciplene. Jesus ønskede i den grad at hjælpe dem igennem. Han ønskede at være sammen med dem for evigt.

Men… et skridt på vejen gik igennem døden… hans egen korsfæstelse og død. Det var ikke uden lidelse. Det var ikke uden stor fysisk smerte. Det var ikke uden en enorm mental kamp og overgivelse til ham, som giver al styrke.

“Men Jesus vendte sig om og sagde til Peter: ‘Vig bag mig, Satan! Du vil bringe mig til fald. For du vil ikke, hvad Gud vil, men hvad mennesker vil.’ “ (vers 23).

Jesus måtte stoppe den forkerte tanke… Jesus måtte forberede Peter og de andre disciple på virkeligheden…

Og til enhver tid gør han det samme med os… Virkeligheden… Gud vil altid være med os – i vores virkelighed. Han vil hjælpe os med at håndtere vores virkelighed… Og han er så kærlig og omsorgsfuld, at han også forbereder os på den virkelighed, som vi endnu ikke kender…

Og så vil han altid være sammen med os…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *