At være sammen med ham

Er du klar til at prøve noget andet?

OK, hvis du er en af dem, hvor du synes, at det der med Gud bare ikke virker, så vil jeg spørge dig: Hvor længe vil du så blive ved med at gøre det samme? Altså – hvis du gør det samme – hvordan vil du så forvente andet, end det samme? Og så nu det næste spørgsmål: Er du klar til at prøve noget andet?

Jeg har et forslag til noget andet – og det virker faktisk for de fleste – hvilket jeg ved, fordi vi er mange i samme båd.

Så lad mig lige skitsere udgangspunktet i denne båd – som jeg er med i: Vi vil så gerne klare det med Gud selv. Vi forsøger at læse Bibelen, gå i kirken, være sammen med andre kristne ud fra en forudsætning om, at vi har styr på det. … Glem det… det vil aldrig virke… Så – gå med mig over i den anden båd:

Her er udgangspunktet: Hold da op hvor har vi alle sammen grimme ting på vores synderegister… heldigvis har vi givet synderegisteret til Jesus – så – det er faktisk ganske uinteressant – ud over at vi fra tid til anden har brug for at bede sammen, fordi djævelen råber op og kaster skygger ind i vores liv… Nå, det er nu ikke ham, vi skal have styr på… Men vi har brug for hinanden, så vi hjælper hinanden med at blive ved med at kigge på Jesus… som er fantastisk og elsker hver eneste af os så meget… han vil bruge os alle sammen – til at være noget for andre…

… ja – kan du mærke det – den sidste båd er skøn at være i: Ingen er mere end hinanden. Alle er vi elskede enormt af Jesus. Og vi ser på hinanden med Jesu øjne. Og sammen vil vi være sammen med Jesus… SKØNT!

OK – nu skal du og jeg så vokse sammen – sammen med Jesus i denne båd. Og det sker igennem Helligåndens tilstedeværelse i vores liv. Gud gør det.

Herfra vil jeg dele en skøn lille andagtslæsning med dig (og du vælger selv tempoet) – læs evt. Lukasevangeliet kapitel 1-4 – streg under med grøn farveblyant: “Helligånden”, “Ånden”, “Herrens Ånd” og lignende – eller læs blot versene her med en bøn om, at Gud folder det ud lige ind i dit liv:

“Han skal fyldes med Helligånden allerede fra moders liv” (Luk 1,15), Jesus – hvis jeg ikke er fyldt med din Ånd fra start hver dag, så fungerer det ikke. Tak fordi du er den, som vil fylde mig. hver dag. Min begyndelse.

“Helligånden skal komme over dig, og den Højestes kraft skal overskygge dig” (Luk 1,35), Jesus, du må også være med i mit liv med din nærhed og din kraft… Tak, at du fra din indtræden i denne verden viste os, at du kommer til os igennem din Ånd…

“Da Elisabeth hørte Marias hilsen, sprang barnet i hendes liv, og hun blev fyldt af Helligånden” (Luk 1,41). Da du, Jesus, i Marias mave, kom tæt på Elisabeth, så blev Elisabeth fyldt af din Ånd. Tak fordi, at når jeg kigger på dig, hører om dig, hører dig – så fylder du mig også med din Ånd. Du gør det i mit liv.

“Tilskyndet af Ånden kom han til templet” (Luk 2,27). Tak, Jesus, at du leder mig med din Ånd – derhen hvor jeg kommer tættere på dig!

(Fortsæt selv videre i kapitel 1-4, hvis du har lyst).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *