At være elsket

Lyt – Jesus har noget at sige til dig!

Du ser den kønneste unge kvinde sidde ved Jesu fødder og lytte. Der er et stærkt og glansfuldt udtryk i hendes øjne. Ja, det er blandet af kærlighed og fred. Ja, og glæde. Glæden stråler faktisk ud af hende, konstaterer du.

Åh, hendes liv må være let, tænker du… ja, og hun har virkelig et nært forhold til Jesus, er du ikke i tvivl om. Sådan et forhold, som du egentlig godt kunne tænke dig… men det har nu ofte syntes så uopnåeligt…

Desuden – sidde ved Jesu fødder… jo, jo, du ved da godt, at det jo bare handler om at sidde med sin Bibel og læse – og at blive ved… og så lytter man på den måde nu i dag, hvor Jesus er i himlen. Men helt ærlig: Det virker ikke! Du oplever slet ikke at Jesus er tæt på – ikke sådan som du ser, den unge kvinde er det…

Fra Bibelen ved du, at kvinden er Maria, som sluger Jesu ord (Luk 10,39), og som om nogen havde læst dine ønsker om at vide mere om hende, så kommer det nu: Maria har været helt ude i sølet og ernæret sig selv som prostitueret. Hjælp, det havde du aldrig troet… Men så mødte hun Jesus – og kom ud af det – og efter det har hun elsket ham så højt. Ja, hun brugte en meget dyr parfume, som hun salvede Jesu fødder med – faktisk blev det opfattet som noget af det mest pinlige, fordi det skete ved en respektabel (?) mands fest – og flere vidste hvilket liv Maria havde levet – og parfumen spredte sin duft over det hele – så det var helt umuligt at skjule. Hun havde så i øvrigt helt glemt at tænke på, hvordan hun skulle tørre hans fødder… og så brugte hun sit udslåede hår!!! Alt for intimt! Ja, nærmest uanstændigt!

Åh, alt det ville du ikke umiddelbart vente at høre i Marias historie… Du kan mærke pinligheden i maven… Hvad tænkte Jesus mon om det? “Hendes mange synder er tilgivet, siden hun har elsket meget”, “Din tro har frelst dig. Gå bort med fred!” (Luk 7,48.50). Ingen bebrejdelser – Jesus tager imod hende! Du kan høre på hans stemme, at han også elsker hende!

Pludselig ved du, hvad det er, der sker der ved Jesu fødder – eller måske rettere – du har opdaget, hvad forskellen er på dig og Maria: Maria sidder sammen med en, som har gjort alt for hende, som elsker hende så højt, som har taget imod hende og hendes kærlighed, hvor mødet med ham har forvandlet hendes liv! Ikke noget at sige til, at hun har lyst til at høre hvert ord fra hans mund!

Se en gang mere… se historien med dig selv i Marias rolle… Uanset, hvad der er sket i dit liv, så elsker Jesus dig! Uanset, hvad andre måtte se ned på i dit liv – så favner Jesus dig i kærlighed. Hvad han vil sige til dig, vil være lige så relevant for dig, som det, han sagde, var for Maria…

Lyt… Lad Jesus tale til dig på Marias plads…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *