At være sammen med ham

Hans achilleshæl – kvinder

Det begyndte så godt. “Salomo elskede Herren” (1 Kong 3,3). Og Salomo elskede sin kone, den egyptiske prinsesse (vers 1). Han skrev kærlighedssangen til den eneste ene: “Du, som jeg elsker så højt” (Høj 1,7). Han sagde så vist: “Velsignet være din egen kilde, glæd dig over din ungdoms hustru, den elskede hind, den yndefulde gemse; lad altid hendes elskov mætte dig, berus dig til stadighed i hendes kærlighed” (Ord 5,18-19).

Og advarende sagde han: “Hvorfor, min søn, skulle du beruse dig i en anden kvinde?” (Ord 5,20).

… og så gjorde Salomo lige præcis det: “Kong Salomo elskede mange udenlandske kvinder foruden Faraos datter, moabitiske, ammonitiske, edomitiske, sidoniske og hittitiske…. Dem elskede Salomo, og han holdt fast ved dem. Han havde syv hundrede hustruer med fyrstelig rang og tre hundrede medhustruer” (1 Kong 11,1.2-3). Hvad havde han dog gang i? Var han blevet et begærligt sexmonster? Eller forsøgte han at spille et politisk spil igennem strategiske ægteskaber? Måske begge dele?

Men – sikkert er det – Salomo gjorde helt imod det, som Gud havde sagt – og resultatet blev, som Gud havde sagt: “Hans hustruer bragte hans hjerte på afveje. Da Salomo blev gammel, havde hans hustruer vendt hans hjerte til andre guder, så han ikke var helhjertet med Herren sin Gud, som hans far David havde været” (vers 3-4).

Øv. Det fik store konsekvenser for hele riget. Gud kunne ikke længere velsigne Salomo som før… og riget blev delt efter Salomos regeringstid…

Tænk på det. Din utroskab mod Gud og mod mennesker har ikke kun betydning for dig – men får konsekvenser for mange andre også… Giv Gud din achilleshæl i dag! Han er den eneste, som kan ændre dig indefra og give dig et rent hjerte (Sl 51,12). Og så ønsker han også at give dig glæden ved at leve med den eneste ene… åndeligt set: ham-selv…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *