At være elsket

Brug dit liv på at elske!

Sådan! Det er det, Gud beder dig om: Elsk!

Budskabet er så enkelt: ” ‘Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele dit sind.’ Det er det største og det første bud. Men der er et andet, som står lige med det: ‘Du skal elske din næste som dig selv.’ ” (Matt 22,37-39). Citat Jesus.

De to står lige. Elsk Gud. Elsk andre.

Jesus har helt sikkert læst 5 Mosebog. Her er der lidt flere ord på de to.

“Hvad andet kræver Herren din Gud af dig, end at du skal frygte Herren din Gud, vandre ad alle hans veje og elske ham og tjene Herren din Gud af hele dit hjerte og hele din sjæl, så du holder Herrens befalinger og hans love, som jeg giver dig i dag, til bedste for dig selv” (5 Mos 10,12-13).

Og det fortsætter: “For Herren jeres Gud er gudernes Gud og herrernes Herre, den store, den vældige og den frygtindgydende Gud, som ikke er partisk og ikke lader sig bestikke, men som skaffer den faderløse og enken ret, og som elsker den fremmede og giver ham føde og klæder. Derfor skal I elske den fremmede, I var jo selv fremmede i Egypten” (vers 17-19).

Elsk. Elsk Gud. Elsk mennesker.

Ja, vi tjener Gud, når vi elsker andre. Og når vi er sammen med Gud, fyldes vi med kærlighed til at elske andre.

Det giver en vis enkelthed til livet: Elsk. Brug livet på at elske Gud og mennesker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *