At være sammen med ham

Bogen om ham og dig – så du kan kende ham

Guds mening er ikke, at du igennem dit liv skal vise tillid til ham, som en ukendt; følges med en, du ikke aner, hvem er; elske ham – uden at mærke ham; lytte til ham – uden at genkende stemmen…

Guds mening er, at du skal kende ham. Virkelig!

Og helt grundlæggende, så har han givet dig bogen om ham. Bibelen. Beretninger om mennesker og begivenheder, nogle af dem mærkelige, andre skræmmende, nogle som gør os længselsfulde, og nogle som virkelig fylder os, andre som vi slet ikke forstår – den rummer det hele!

Og det er først og fremmest bogen om ham. Historier om ham. Historier om hvordan han agerer med mennesker. Både mennesker i nød og mennesker i trods. Mennesker, der elsker og mennesker, der hader. Mennesker, der græder og mennesker, der ler. De syge og de raske. Børnene og enkerne. De rige og de fattige. Synderne. De er der alle sammen.

Og bogen folder sig ud til også at være bogen om dig… Bogen, du kan kende dig selv i… bogen, som er så relevant

Ja, det er bogen, som jeg bliver ved med at vende tilbage til, fordi jeg møder ham der… Fordi min længsel efter ham er så stor – og der ved jeg, at jeg mærker ham… Måske kan jeg også sige, at jeg “finder” ham der – selvom det oftest føles som om, at det er ham, der finder mig… Ham, som åbenbarer sig så forunderligt stærkt – han træder ud af bogen og er i rummet, ja, jeg mærker ham indeni.

“Jeg går til af længsel efter din frelse,
jeg sætter mit håb til dit ord.”

(Sl 119,81)

“I evighed, Herre,
står dit ord fast i himlen,
din trofasthed varer i slægt efter slægt.
Du grundfæstede jorden, så den stod fast.
Dine bud består endnu i dag,
for alle ting må tjene dig.”

(Sl 119,89-91)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *