At være sammen med ham

En forunderlig rejse med Jesus

Jeg elsker dette vers: “Retfærdiges sti er som lysskæret, der bliver lysere, til dagen er på sit højeste” (Ord 4,18), for med Jesus bliver mit liv bare lysere og lysere… og bare han ved, hvor lyst det kan blive…

Det er som en rejse, hvor sandheden, om hvem han er, udfolder sig mere og mere undervejs. Der er skridt i min modenhed, ligesom den lille Efraim, der skulle lære at gå: “Det var dog mig, der lærte Efraim at gå” (Hos 11,3).

Når jeg lige nu kigger tilbage, kommer jeg i tanke om, at jeg en gang var optaget af, hvad der var Guds del, og hvad der var min del. Jeg læste fx Johannesevangeliet – og ja, Jesu del var den, der betød noget, men mennesker fyldte karrene med vand på Jesu ord, og en lille dreng gav Jesus sin madpakke (Joh 2,7; 6,9). Mennesker var med.

Som jeg sidder her i sofaen i dag, spørger jeg Gud: Hvad er i grunden min del i det hele? Og bare ét svar er tydeligt for mig: At modtage!

Og jeg ved, hvad han mener! For det er den vej, han tager mig ind på hele tiden: At modtage stadig mere af ham! Lysskæret bliver stærkere og stærkere!

Ja, for Jesus giver meget. Han giver mig inspiration til andagter, møder, bibelstudier, videoer – en masse, du måske ville forvente. Han hjælper mig også med at løse arbejdsopgaver med visdom. Og så connecter han mig med en masse dejlige mennesker, hvor vi lige kan dele noget særligt.

Og han giver endnu mere. Fx kan jeg stå i køkkenet og være fuld af vrede… og jeg beder ham give mig sit sindelag. Eller jeg går en tur og råber min magtesløshed ud – og han giver mig sin fred. Når jeg mærker stoltheden, beder jeg om hans ydmyghed. Og når frygt griber mig, giver han mig trygheden i ham.

Jesus giver sig selv til mig – hele tiden. Og ih, hvor jeg elsker det! Jeg ønsker mig bare endnu mere af ham!

“Kristus i jer, herlighedens håb” (Kol 1,27) – sådan er det – lige ud af hans ord! Sandheden om ham – sandheden i ham – ja, sandheden er ham – og han sætter mig så fri! Fri til at elske, fri til at glædes, fri til at leve, fri til at tjene!

Åh, Gud, hjælp enhver af læserne i dag til at modtage mere og mere af dig! Du, som gør alt så herligt!

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *