At være sammen med ham

Ord fra ham – lige ind i mit hjerte!

Tænk at være i gruppen af mennesker den dag… Ja, måske er gruppen allerede samlet, og du kommer måske sådan lidt tilfældigt… og pludselig hører du en mild behagelig stemme, en mand, som siger nogle ord, der bare trænger ind i dit hjerte:

“Kom, alle I der arbejder hårdt og er tynget af bekymringer. I kan hvile ud hos mig” (Matt 11,28), sig mig, kender han mig, siden han siger lige det, som jeg har sådan brug for? Åh, mit liv er så hårdt så hårdt… det er, som om ingen forstår mig… fra tid til anden er mine bekymringer ved at æde mig… og selv når jeg klarer det, så mærker jeg hele tiden, at de tynger mig – det kræver enorme ressourcer at holde dem i skak…

Hvile… virkelig hvile… det er virkelig min allerstørste længsel… Jeg er så træt… Så træt af alt det ugjorte og uforløste, det umulige og det uforståelige…

Og han siger, at jeg kan hvile ud hos ham! Han lyder, som om det er sandt… som om det virkelig kan ske i mit liv… et løfte, som jeg kan stole på… Han virker, som om han virkelig magter at give mig det, han lover…

Og midt i alle dine egne tanker hører du, at manden fortsætter med ordene: “Tag min byrde på jeres skuldre og lær af mig, for jeg er beskeden og tålmodig. Så får I ro i sjælen. Min byrde er god, og den er let at bære” (vers 29-30).

Du mærker, at du har lyst til at suge dig fast til hvert ord, der kommer ud af den mands mund. Lær af mig, siger han – og du mærker længslen efter at lære det af ham, som kan give den hvile, som klinger i hans ord og finder genklang inden i dig… Det er, som om du mærker en ro, bare ved at høre hans ord…

Jeg vil gerne bytte alle mine byrder ud med hans – så længe han er sammen med mig! Det føles som om, at alt har en lethed over sig – sammen med ham… Jeg vil bare være sammen med ham – altid!

Og det er lige det, som Jesus vil – være sammen med dig – altid!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

2 kommentarer

  • Bjarne Toldam

    Vi læste det sammen her til formiddag. Det gav noget.
    Jeg kom i tanke om engang jeg var i et stort genbrugs lager.
    Noget oppe hang et gammelt åg, til at køerne kunne trække tunge ting på marken. I ny overs. står der byrde!!!
    Men, åget var ikke i sig selv – en byrde. Det var mere et værktøj, så man bedre kunne trække den byrde – der var lagt hen til en at bære. Jeg blev tilskyndet til at købe det åg, men gjorde det ikke – synes der, den var for dyr. Men jeg skulle have købt den.!!!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *