At modtage,  At være sammen med ham

Jesus i hjemmet

Jeg stod og kiggede på Peters hus i Kapernaum. Velbevarede gamle sten – muren var stadig op i ca. halv højde.

Peters hus… menneskene er for længst døde… tiden er skiftet… i dag bruges Peters hus ikke til andet, end at vi kigger på det… Og der står det – som vidne om historien i Peters hus.

“Og straks de var kommet ud af synagogen, kom de ind i Simons og Andreas’ hus sammen med Jakob og Johannes. Simons svigermor lå med feber, og de fortalte straks Jesus om hende. Så gik han hen og tog hendes hånd og rejste hende op, og feberen forlod hende, og hun sørgede for dem.” (Mark 1,29-31)

Det er historien. Historien om et stort stemningsskift. Fra syg til rask. Var det mon en alvorlig sygdom? Havde huset været fuldt af tyngethed, uro, frygt… var dødens kolde hånd om det med et greb, som strammede mere og mere… hviskede alle i stedet for at tale højt, eller var der ikke mere at sige… tavst, foruroligende stille… ?

Da Jesus kom, fortalte de straks om hende. Han tog hendes hånd – rejste hende op – feberen forlod hende! Rask! Glæde og latter. Hverdagsopgaver der kunne passes igen – jeg tror, det var med frydefuldt og let hjerte, at hun sørgede for dem…

Jeg siger, hvad jeg tænker: Tag Jesus ind i dit hjem! Med ham følger et stemningsskifte, som overgår alt… Og det begynder inde i dig. Lad ham bo i dit hjerte – og fylde dig med glæde i stedet for bekymring, med fred i stedet for uro, med kærlighed i stedet for had…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *