At blive brugt af ham

Helligånden var aktiv – mennesker troede

“I Antiokia kaldte Paulus og Barnabas hele menigheden sammen,” og så fortalte de deres skønne vidnesbyrd: “De fortalte om alle de store ting Gud undervejs havde gjort gennem dem, og om hvordan Gud nu lod folk der ikke var jøder, begynde at tro” (ApG 14,27).

Så du det? Gud gav troen til nogen, der ikke troede! Wau… hvordan gør han det?

Gud arbejder langsigtet. Han er nærværende på denne måde: “Han har hele tiden vist at han var der, ved at tage sig af jer. Han har ladet det regne og givet jer årstiderne så I kunne så og høste; han har sørget for at I kunne spise jer mætte og glæde jer over livet (ApG 14,17).

Så – uden ord – har Gud været der for dem, der ikke havde ord til at fortælle, at det var ham. Og så får vi historie efter historie i Apostlenes Gerninger, som fortæller, hvordan Helligånden ledte disciplene til at fortælle om Jesus. Ja, til at aktivere den evne til tro, som lå dvalende i en masse mennesker.

Det var de historier, som Paulus og Barnabas fortalte i Antiokia. Lukas fortæller om deres arbejde: “Så rejste de videre til Ikonion, men efterlod de nye tilhængere glade og fyldt af Helligånden” (ApG 13,51-52).

Fyldt af Helligånden… store ting, som Gud gjorde! Og mennesker var med!

De brugte tid sammen i bøn og overgivelse. De bad for mennesker, og om at ordet om Jesus måtte blive forkyndt med styrke.

Og det skete! Mirakel efter mirakel i menneskeliv og -hjerter. Og masser af mennesker kom til tro!

JEG VIL VÆRE MED! Vil du?

Lad os bede… bede om at Gud må sende os ledet af sin Ånd, for at den dvalende tro i masser af menneskers hjerter kan blive aktiveret!

Jesus… fyld os med udholdenhed til at bede for det, du inspirerer os til at bede om… Tak for alle de mætte og glade mennesker, som endnu ikke ved, at deres mæthed og glæde er gaver fra dig… Giv os stærke ord til at fortælle dem det! Giv os liv der bevidner det ved en kærlighed, som man ikke kan afvise… Omgiv os med dit hellige lys og en duft af himlen… Tak… Tak… elskede Jesus… Du, som gør langt ud over, hvad jeg beder om eller forstår…

Bed sammen med mig! Jeg be’r dig!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *