At modtage

Hvad har du?

“Næste dag kom så Agrippa og Berenike med pomp og pragt…” (ApG 25,23). De var på vej ind i retssalen i Cæsarea for at høre Paulus forsvare sin sag.

Paulus kom ind iført lænker… han var fange…

Sikke en forskel. De rige, glamourøse, magtfulde og i øvrigt frie – kongen. Og fangen Paulus…

Men Paulus spildte ikke sin tid. Han kom med sit personlige vidnesbyrd om Guds indgriben i hans liv og kaldet til at “åbne deres øjne, så de vender om fra mørke til lys og fra Satans magt til Gud” (ApG 26,18).

Og han sluttede med en appel: “Tror du på profeterne, kong Agrippa? Jeg ved, at du tror” (vers 27).  Agrippa svarede: “Det er lige ved, at du overtaler mig til at blive kristen” (vers 28).

“Paulus svarede: ‘Om det er lige ved eller langt fra, så ville jeg ønske til Gud, at ikke blot du, men alle, som hører mig i dag, fik det som jeg, lige bortset fra disse lænker” (vers 29).

Paulus havde det! Han havde det allervigtigste – Guds kald i sit hjerte, Guds nærhed, livet og tjenesten for Gud. Der findes ikke noget større… al pragt og velstand giver ikke den glæde og tilfredshed… og på den lange bane – så gør den ingen forskel…

Vi har masser af breve i Bibelen, som Paulus har skrevet – og der folder han ud, hvad det er han har – og hvad hver eneste af os kan få i livet med Jesus! Læs med… så vil vi kigge på noget af det de næste dage…

2 kommentarer

  • Bjarne Toldam

    Om vi alle “bare” må få meget mere fokus på den indre livs styrke vi HAR i JESUS.
    Så vil hver og en af os, have meget mere – at give ud af. I menneskelige vanskelige oplevelser, at REJSE os i GUDS kraft og visdom.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *