At modtage

Fra død til liv – Jesus er en vinder!

Måske kan man godt sige, at der, hvor djævelen regerer, hænger døden i luften. Sådan var det i al fald her. Manden var besat af en uren ånd – ja, en hel legion, hvilket var den største enhed i den romerske hær.

“Han holdt til i gravene” (Mark 5,3). Døden hang alle vegne. Selvom han sprængte fodjern og lænker, og “ingen var i stand til at tæmme ham” (vers 4) – så var der ikke liv i det. Tværtimod bestod hans liv i at løbe rundt, dag og nat, imens han råbte og skreg og “slog sig selv med sten” (vers 5). Selvdestruktivt. Uhyggeligt.

Sådan er djævelen. Han vil gerne sprede død i vores liv. Han vil gerne give os fornemmelsen af, at de ting, vi er underlagt, er alt for store til, at vi kan gøre noget ved det. Med djævelsk passion elsker han, når vi bliver selvbebrejdende, fulde af skyld over vores ikke-liv, selvdestruktive.

Og når vi møder Jesus, føler vi måske ved første møde afstand – ligesom denne mand: “Hvad har jeg med dig at gøre, Jesus…” (vers 7). Men Jesus hører længslen indenunder efter at blive sat fri. Din længsel!

Og han kan det, som intet menneske kan: Han kan give dig liv! Han kan tage dig fra død til liv! Han kan tage dig ud af selvdestruktionens mørke og give dig liv og fornuftens lys i øjnene. Han klæder dig på, så du ikke behøver at gemme dig blandt gravene… Vi “ser den dæmonbesatte, som havde haft legionen i sig, sidde påklædt og ved sin fulde fornuft” (vers 15).

Jesus er en vinder! Hver gang! Han formår at tage dig fra død til liv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *