At blive brugt af ham

Det er vigtigt, at du er med!

Vi har en Gud, “som vil, at alle mennesker skal frelses og komme til erkendelse af sandheden” (1 Tim 2,4).

Uanset hvilket menneske, hvilket liv, hvilket sind, hvilke omstændigheder, så vil Gud, at dette menneske skal frelses! Han elsker det menneske uendelig højt, ja, han døde for ham eller hende, for at give liv! Han ønsker at lede hvert eneste menneske ud af – ja, lad mig kalde det syndens suppedas… uanset hvad det rummer af tårer og smerte, flugt og magt, begærlighed og umættelig sult, træthed og forvirring, dårlig samvittighed og afvisninger, tomhed og længsel… Uanset!

Og hvert eneste menneske, ønsker han at lede til tage imod sandheden i deres eget liv, på en frigørende og relevant måde. For det er sandheden, som sætter fri – og Jesus er sandheden, som sætter fri (Joh 8,32.36; 14,6). Og hvert eneste menneske har brug for Gud, for at være i stand til at skelne imellem ondt og godt, løgn og sandhed – finde en vej frem i livet igennem noget, som måske til tider kan se kaotisk ud.

Vil du være med? Jeg mener, vil du tage imod kaldet til at være fødselshjælper for, at det kan ske i andre menneskers liv? Vil du være en aktiv kristen medrejsende, som bidrager til en anden på rejsen?

Sådan gør du (en måde i al fald) – det står i versene før, og det er Paulus, som siger det til Timotheus: “Jeg formaner da først af alt til bønner og anråbelser, forbønner og taksigelser for alle mennesker” (vers 1). Du kan bede for andre! Jeg synes, at at “anråbelser” lyder sådan lidt stærkt… altså noget, der virkelig er lagt energi i. Og Paulus understreger sin pointe ved at bruge fire forskellige ord for bøn for andre. Forbøn er vigtigt!

Og så fortsætter han helt konkret: “bed for konger og for alle i høje stillinger” (vers 2). Gud ønsker, at ALLE, skal lære ham at kende og blive frelst. Ja, bed Gud om at gøre nogle af sine ALLE konkret for dig, så du ved, hvem du skal bede for! Det er vigtigt, at du er med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *