At være sammen med ham

Tag livet – en dag ad gangen…

Melodien og teksten var i mit sind: “Kun en dag, et øjeblik ad gangen…” (Lina Sandell, 1865). Og det er jo sådan. I går kan jeg ikke gøre mere ved. I morgen kan jeg endnu ikke tage hul på. Jeg har kun dette ene nu – og det er det, jeg kan gøre noget med.

Men der er ingen tvivl om, at ting, jeg gjorde eller ikke gjorde i går, også har konsekvenser for i dag… Og ting, jeg gør i dag, vil have en indflydelse på i morgen og i morgen og i morgen… ja, helt ind i evigheden…

Så ikke et eneste nu er ligegyldigt… Men heldigvis bliver nogle af de væmmelige af slagsen overstået…

Ved denne dags morgen vil jeg lægge min hånd i Guds:

Gud, jeg takker dig for denne dag… Sæt mit sind frit for bekymringer, der vedrører fremtiden og hjælp mig samtidig med at leve sådan, at fremtiden forberedes på bedste vis… Og – er det ikke det, jeg gør lige nu, ved at connecte med dig! Du er her i dette nu – og hvert eneste… Gud, jeg stoler på dig, at du vil lede mig i prioriteter og aktiviteter i dag – for hvordan kan jeg vide, hvad der vigtigst? For fremtiden? Og for andre mennesker og opgaver i dag? Men du ved, og du leder – ja, sætter mig fri til at glædes og fryde mig over dine gaver i dag… Velsign mig i at bruge dem – til din ære og til andre menneskers glæde!

“Jeg fører de blinde ad veje, de ikke kender,
jeg leder dem ad stier, de ikke kender.
Jeg gør mørket foran dem til lys,
det bakkede land til slette.
Det vil jeg gøre,
og jeg opgiver ikke.”

(Es 42,16)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *