At være sammen med ham

Ingenting ville være umuligt for jer

Det er Jesus, som siger det: “Ingenting ville være umuligt for jer” (Matt 17,20).

Ingenting ville være? Så det er ikke sådan? Næh – og “Det er fordi jeres tro er for lille,” sagde Jesus. Men han fortsætter: “Hvis jeres tro bare var så stor som et sennepsfrø, ville I kunne sige til bjerget der: ‘Flyt dig derover!’ – og bjerget ville flytte sig. Ingenting ville være umuligt for jer.” Og sennepsfrøet var som bekendt mindre end alle andre frø… (Matt 13,32).

Jesus, hvad vil du sige til os med det her? spurgte jeg. Jeg læste hele kapitlet – og blev optaget af pointen: Fyldt af ham – tømt af mig.

To ting skete sideløbende. Oppe på bjerget oplevede nogle disciple Jesus iklædt guddommelig herlighed og de hørte en stemme sige: “Her er min søn som jeg elsker. Det er ham jeg har valgt. I skal gøre det han siger” (Matt 17,5). Nedenfor bjerget oplevede nogle disciple en dreng, som var besat af en dæmon. Og de mislykkedes med at helbrede ham.

Da Jesus kom ned, mødte han faderen, som fortalte hele historien, og Jesus kommenterede den manglende helbredelse: “I er helt gal på den og har ingen tro,” (vers 17) hvorefter han skældte dæmonen ud, og drengen blev rask.

Da disciplene var blevet alene med Jesus, spurgte de hvorfor de ikke kunne drive dæmonen ud – og Jesus svarede, som vi allerede har læst: “Det er fordi jeres tro er for lille,” og endvidere: “Når det gælder den slags dæmoner, kan man kun uddrive dem ved hjælp af bøn og faste” (vers 21).

Nu til pointen. Også jeg må “gå op” på bjerget for samvær med Gud – igennem bøn, og igennem “faste”. Det er herigennem at jeg fyldes med ham – og tømmes for mit. Det er her, at jeg lærer ham at kende, som jeg kan tro på. Det er her, at jeg hører stemmen, som fortæller mig, hvad jeg skal gøre “nede” i hverdagen. Og det er her, at jeg bliver iklædt guddommelighed – altså hans kraft, Helligånden.

Og ja, uden ham vil jeg aldrig kunne møde en dæmon og have nogen former for autoritet. Uden at kende hans stemme, uden at høre hvad han fortæller mig, uden at være fyldt af Helligånden – så vil jeg ikke kunne møde noget som helst – i tro. Troen som et sennepsfrø handler jo ikke om, at “jeg gør” – men om at jeg er forbundet med ham, som gør… Og så er intet umuligt!

(Bibeltekster fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *