At være elsket

Du kan blive sat fri for frygt

Jeg er ved at læse en bog om frygt og frygtløshed i organisationer. Indledningen begynder med dette citat: “Ingen anden følelse er så virkningsfuld som frygt, når det gælder om at berøve sindet alle dets evner for at handle og tænke” (Edmund Burke, 1756).

Det gav genklang… Ja…

Og mine tanker gik videre til dette vidunderlige ord: “Frygt findes ikke i kærligheden, men den fuldendte kærlighed fordriver frygten” (1 Joh 4,17), og jeg tænkte på Jesus…

Jesus, som elsker mig uendelig højt… Med en kærlighed uden sprækker eller revner… der eksisterer ingen hjørner i ham uden kærlighed til mig… Hans kærlighed er total.

Når den sandhed folder sig ud i mit sind – uden jeg kan forstå omfanget af så stor en kærlighed – så er der ligesom ikke plads til frygt. For når en, som er skaber og almægtig, frelser og i øvrigt er kærlighed er i mit liv – hvad er der så overhovedet at frygte? Ingenting. Absolut ingenting. Han er den, som siger til mig:

“Frygt ikke, for jeg har løskøbt dig,
jeg kalder dig ved navn, du er min.
Går du gennem vand, er jeg med dig,
gennem floder, skyller de ikke sammen over dig;
går du gennem ild, bliver du ikke forbrændt,
flammen brænder dig ikke.
For jeg er Herren din Gud…
… for du er dyrebar i mine øjne,
højt agtet, og jeg elsker dig.”

(Es 43,1-3.4).

Og mens jeg kigger på ordene, tænker, tager imod, glædes – så går det langt udover min forstand – Ånden fortæller mig i hjertet, at det er sådan! Jeg har intet at frygte… og når frygten alligevel banker på nogle gange, så sætter han mig fri – fri til atter at tænke og at handle… fri til at leve!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *