At være sammen med ham

Forunderlige sammenhæng

Jeg hørte i en prædiken, at 67 % af Det nye Testamente består af henvisninger/citater til/fra Det gamle Testamente.

Jeg får tanker om sammenhæng, at Guds ord virkelig betyder noget – idet der henvises til det, som Gud tidligere har sagt. Det er Guds ord, som opfyldes – det, som tidligere er lovet og profeteret – det opfylder han, det sker. Billeder og forståelser udvides, fordi der lægges nye lag på. Det, der sker, sker ikke tilfældigt, men er en del af noget større.

Jeg bliver begejstret! Jeg ser Guds storhed! Jeg ser, at mennesker beskrevet i Det nye Testamente lever af Guds ord – ligesom jeg kan leve af Guds ord. Jesus levede af Guds ord! Han udlevede Guds ord! Han gjorde Guds ord levende for os!

Fx det første citat jeg finder: “Alt dette skete, for at det skulle opfyldes, som Herren har talt ved profeten, der siger: ‘Se, jomfruen skal blive med barn og føde en søn, og de skal give ham navnet Immanuel’ – det betyder: Gud med os.” (Matt 1,22-23)

Jesus kom for at opfylde Guds løfter for dig! Han kom, for at Gud kunne være helt tæt på mennesker – tæt på dig!

Jeg kan bare tilføje – læs Guds ord! – igennem det, vil du også opleve at Gud taler til dig, er sammen med dig – du vil lære ham at kende, og du vil erfare at hans løfter også virkeliggøres i dit liv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *