At blive brugt af ham

Brug det du har – til noget, der holder!

Vi er i en mangfoldig verden, og der er masser af ting at kaste sig over. Og vi møder masser af mennesker, som kan alt muligt forskelligt – og det kan være nok så fascinerende at få et glimt af noget, andre er dygtige til.

Og ind imellem kan man stille sig selv spørgsmålet: Hvad vil jeg egentlig bruge min tid på? Hvad vil jeg bruge mit liv på?

Paulus taler om, at det ikke er ligegyldigt, hvad vi bruger vores energi på. Ja, at i et evighedsperspektiv – så er der noget, som bliver ved med at have værdi – og noget har ikke… Han siger: “Hvis nogen bygger på grundvolden med guld, sølv, ædelsten, træ, hø, halm,  skal det vise sig, hvad slags arbejde enhver har udført. Dagen skal gøre det klart, for den bryder frem med ild, og ilden skal prøve, hvordan hver enkelts arbejde er.  Hvis det, han har bygget, bliver stående, skal han få løn,  men hvis hans arbejde går op i luer, skal han gå glip af lønnen, men selv blive frelst, dog som gennem ild” (1 Kor 3,12-15).

Noget har værdi for evigheden! Og det bygger på Kristus – “For ingen kan lægge en anden grundvold end den, der er lagt, Jesus Kristus” (vers 11).

At være involveret i det, som har værdi for evigheden er i grunden enkelt, Paulus giver sit eget vidnesbyrd: “Hver for sig tjente vi med den gave, Herren gav” (vers 5). Tjen Gud, tjen mennesker med det, som Gud har givet dig.

Kære himmelske far… Tak for alt det, du har givet os! Gaver fra dig. Vi vil gerne tjene med dem… tjene mennesker, bygge på noget, som kan bestå ind i evigheden… Led os i dag i forhold til, hvad det skal være… Fyld os med din Ånd, så det må være dig – der gennem os – rører mennesker… Hjælp os at prioritere, ja’er og nej’er… Du ved, hvordan de gaver, du har givet os, folder sig bedst ud…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *