At blive brugt af ham

For dygtig?

Kan man være for dygtig? Kan man være for succesfuld? Kan man være for stærke som hold?

Du skal ikke forundre dig, hvis Gud bringer dig i situationer, hvor du ikke føler dig dygtig nok, eller hvor din egen svaghed lyser dig i øjnene. Og nej, jeg sagde ikke, at du selv skulle gå derhen… men jeg sagde, at Gud kan kalde dig derhen.

Gud sagde til Gideon: “Drag af sted i al din styrke, så skal du frelse Israel fra midjanitterne. Det er mig, der sender dig” (Dom 6,14). Men da det så gjaldt, sagde Gud: “Du har for mange folk hos dig til, at jeg vil give midjanitterne i deres hånd; Israel vil bare selv tage æren og sige: Min egen hånd har skaffet mig sejr” (Dom 7,2). Og så sorterede Gud mændene for Gideon.

Gideon havde et væsen, en karakter og en styrke – og Gud kaldte ham til at bruge det blandt sit folk. Men det var Gud, som gjorde forskellen.

Da sejren var i hus sagde folket til Gideon: “Du skal herske over os”, men “Gideon sage til dem: ‘Nej, jeg skal ikke herske over jer, og min søn heller ikke. Herren skal herske over jer’ “ (Jos 8,23).

Bliv så dygtig som du kan – og giv alt til Herren! Men stol aldrig på din dygtighed – stol på Herren! Brug dit liv til at lære at lytte efter Herrens stemme og ledelse i dit liv – så kan Gud virkelig bruge dig!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *