For dygtig?

Kan man være for dygtig? Kan man være for succesfuld? Kan man være for stærke som hold?

Du skal ikke forundre dig, hvis Gud bringer dig i situationer, hvor du ikke føler dig dygtig nok, eller hvor din egen svaghed lyser dig i øjnene. Og nej, jeg sagde ikke, at du selv skulle gå derhen… men jeg sagde, at Gud kan kalde dig derhen.

Gud sagde til Gideon: “Drag af sted i al din styrke, så skal du frelse Israel fra midjanitterne. Det er mig, der sender dig” (Dom 6,14). Men da det så gjaldt, sagde Gud: “Du har for mange folk hos dig til, at jeg vil give midjanitterne i deres hånd; Israel vil bare selv tage æren og sige: Min egen hånd har skaffet mig sejr” (Dom 7,2). Og så sorterede Gud mændene for Gideon.

Gideon havde et væsen, en karakter og en styrke – og Gud kaldte ham til at bruge det blandt sit folk. Men det var Gud, som gjorde forskellen.

Da sejren var i hus sagde folket til Gideon: “Du skal herske over os”, men “Gideon sage til dem: ‘Nej, jeg skal ikke herske over jer, og min søn heller ikke. Herren skal herske over jer’ “ (Jos 8,23).

Bliv så dygtig som du kan – og giv alt til Herren! Men stol aldrig på din dygtighed – stol på Herren! Brug dit liv til at lære at lytte efter Herrens stemme og ledelse i dit liv – så kan Gud virkelig bruge dig!

 

Skriv et svar