At modtage

Hvad skal der til, for at være tilfreds?

Ja, vil du virkelig vide det?

I Jesu saligprisninger kan det ellers godt se ud til, at tingene bliver vendt lidt på hovedet…

Jeg mener: “Salige er de fattige i ånden” – helt ærlig, så er det ikke det, vi drømmer om. Vi priser den, som har ordet i sin magt, er skarp i sindet og udfolder på en begavet måde…

Og hvem drømmer om at sørge – “salige er de, som sørger”?

Men samtidig har årenes oplevelser givet erfaringer, som åbner lidt op for en dybere forståelse: “Salige er de fattige i ånden, for Himmeriget er deres” (Matt 6,3), for ja, jeg har mødt min magtesløshed og ved, at Gud må gøre det. Og når jeg virkelig mærker erkendelsen dybt inde i mig, så falder skuldrene ned – for det er ikke mig, som skal bære det. Gud gør det!

“Salige er de, som sørger, for de skal trøstes” (vers 4). Og jo, jeg kender fryden ved at blive trøstet! Jeg ved, hvor smukke stjernerne er på en mørk himmel. Jeg har mærket velsignelse i at vide, at jeg ikke græder nogle tårer alene. Og jeg har måske tilmed oplevet at vokse… og at Gud formår, “at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud” (Rom 8,28).

Og pludselig er det, som om et større perspektiv åbner sig, som jeg kan kalde tilfredsheden i livet. For ja, min lykke er ikke afhængig af, hvor dygtig eller succesfuld, jeg er; heller ikke hvor meget jeg forstår, eller om jeg omgås dem, som forstår. Og min lykke kan blomstre – også om der kommer sorg på min vej; for min virkelige kilde til lykke og glæde kan ingen kvæle!

Og så er saligheden virkelig til at tage at føle på! Virkelig stor! En salighed, en lykke, en glæde og en tilfredshed i mit liv, som kun bygger på én ting: Jesus Kristus! Og “Jesus Kristus er den samme i går og i dag og til evig tid” (Hebr 13,8).

Jesus, det lyder næsten for stort til at være sandt… for min menneskelige hjerne forstår det ikke, og mit frygtsomme hjerte ønsker det ikke… Men samtidig mærker jeg jo frygten for fremtidens potentielle ulykker eller min egen rædsel for ikke at slå til – forsvinde… ja, for det er jo dig, det handler om! Og du slår til – trøster mig nu – og leder mig en dag til Himmerige! Du giver mig et liv, hvor jeg kan være tilfreds og lykkelig nu – uden at frygte noget i fremtiden! Tusind tak, elskede Jesus! Intet er større!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *