At være elsket

Mennesker kunne lide Jesus

Ja, hvem var Jesus egentlig – hvis du sådan bare mødte ham, eller måske bare betragtede og så hans liv lidt på afstand.

Han var en, som var nærværende i situationen, og han tog sig af de mennesker, som han mødte i nu’et. Fx tog han sig tid til kvinden med blødninger, selvom Jairus gerne ville, at de skyndte sig mest muligt.

Han kom hurtigt tæt på mennesker, og de fik tillid til ham. Fx var disciplene mænd, som var var klar til at forlade deres almindelige liv for at følge Jesus.

Han så dem, som andre ikke anså som vigtige, eller som de direkte så ned på. Fx kvinder og børn, toldere og andre “syndere”. Disse mennesker følte sig anerkendt og respekteret af Jesus. Jesus udtrykte også sin anerkendelse overfor mennesker, fx “din tro er stor”. Ja, og Peter, som svigtede, havde Jesus jo faktisk givet navnet Peter, som betyder klippe.

Jesus havde et væsen som gjorde, at folk kunne lide at være sammen med ham. Og han tog imod middagsinvitationer fra høj og lav og var sammen med dem.

Jesus er den samme i dag… Vi kan læse beretningerne om ham… og “mærke”, at dette er en person, som det er rart at være sammen med.

Men mere end det. Sammen med Jesus vil vi også opleve os elsket, favnet i omsorg, ikke-fordømt, værdifuld, ledt, fredfyldt…

Fordi Jesus er nærværende overfor os! Fordi han favner os lige, hvor vi er. Fordi han anerkender vores rækken ud efter ham. Fordi han altid elsker os.

“Jeg er kommet, for at de skal have liv og have i overflod” (Joh 10,10).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *