At modtage

Gode nyheder

Ja, faktisk ikke bare gode nyheder – men utrolig gode nyheder.

Men en nyhed gør ingen forskel, hvis den ikke fortælles.

Historien er om nogle mænd fra en by, som er belejret. Krise. Maddepoterne er ved at slippe op. Døden truer. Ikke død på grund af at fjenden myrder direkte. Men død af sult.

Så mændene bliver enige om at overgive sig til fjenden. Dør de – ja, så er det ikke anderledes end det, som alligevel vil ske.

Men så viser det sig, at Gud allerede har taget sig af fjenden, og fjendes lejr er tom. Men fuld af alle deres ting – og ikke mindst – af al deres proviant. De fire mænd smovser alt, hvad de kan.

“Men så sagde de til hinanden: ‘Det er ikke rigtigt, det vi gør. Vi ligger inde med nogle utrolig gode nyheder. Hvis vi venter til i morgen med at bringe nyheden videre, er det vores skyld, hvis nogen af de udsultede folk i byen dør i nat. Kom, lad os straks gå tilbage og give besked til kongen” (2 Kong 7,9).

Wau. Det er jo også historien om evangeliet. Mennesker lider af åndelig sult – og der er nogen, der sidder inde med de gode nyheder! Gud har taget sig af fjenden – og al hans kærlighed og nåde er tilgængelig i mængder! Kom. Spis. Nyd. Fyld maven, fyld lommerne. Og giv det videre… nogen kunne dø i nat…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *