At være sammen med ham

Vær ikke bange når din tro udfordres

Nej, for du har løftet: “I ved jo, at når jeres tro prøves, skaber det udholdenhed” (Jak 1,3).

Der er muligheder, når din tro udfordres – for at den styrkes. Når dilemmaer og tvivl vælter ind over dig, er det en anledning til at komme tættere på Gud. Når din forstand ikke rækker til – og din tro bæver – så kan du alligevel vende dig mod Herren.

Og det er tro, når du vender dig mod Gud – uanset hvad du føler, uanset hvad der raser rundt i og omkring dig.

Det er tro, at sige det, som det er: Gud, min tro udfordres lige nu… Ja, det er som hele mit fundament rokkes…

Det er tro, når vi sætter ord på, at han er større end det, vi står i – også selvom vi ikke forstår det: OK, Gud, du siger, at du ikke rokkes… du siger, at mine tros-udfordringer bidrager til en større udholdenhed i mig...

Det er tro, når vi giver ham det dilemmafyldte: Gud, jeg ser ikke, at jeg ikke rokkes i det her – hvis det skal være sådan, at jeg ikke rokkes, fordi du ikke rokkes – så må du gøre det. Og Gud, jeg ser slet ikke udholdenheden som en del af mig, endnu mindre at dette kaos bidrager positivt… hvis det skal være sådan, så må du gøre det!

Og Gud er den, som gør udover, hvad vi beder om eller forstår… (Ef 3,20)… igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *