Når ord ikke er nok

Selv Gud vidste, at ord ikke var nok. Og det endda selvom han har skaberordet i sig og kan skabe ud af intet. Ja, han kan bare sige noget – så sker det. Han kan helbrede en mand på lang afstand – blot med sine ord.

Men historien om Jesus i Johannes Evangeliet fortæller os, at “Ordet blev kød og tog boglig iblandt os” (Joh 1,14). Gud, som mennesker havde oplevet igennem hans ord, kom og blev menneske. Jesus kom, så vi kunne se, hvordan Guds ord ser ud – når det leves.

Fantastiske Jesus! Vi ser hans kærlighed, hans omsorg, hans omhyggelighed, hans nærhed, hans opmærksomhed på det enkelte menneske, hans offervillighed. Vi hører hans ord – og de går lige ind i vores almindelig liv, som ord, der giver mening i den virkelighed, vi lever i.

Ja, ordet blev kød. Og jeg tror, at Jesus inviterer os indenfor, så ordet om ham, om frelsen, om kærligheden, ja, om livet – også kan blive kød i os! Jesus vil gerne fylde hver eneste af os med sin Hellige Ånd, så vi også kan leve hans kærlighed i praksis… for ord – de er stadig ikke nok!

Skriv et svar