At give respons

Musik – inspireret af Gud

“David udnævnte derefter i samråd med sine officerer Asaf, Heman og Jedutun samt deres sønner til at lede tjenesten med profetisk sang og musik på lyrer, harper og bækkener” (1 Kørn 15,1).

Og om Jedutun står der videre: “Jedutuns seks sønner hed Gedalja, Zeri, Jeshaja, Shimi, Hashabja og Mattitja. De var under ledelse af deres far, som spillede på harpe og takkede og lovpriste Herren under profetisk inspiration” (vers 3).

Ja, som himmelsk musik, tænker jeg. Musik som hjælper os til at se og mærke Gud. Ord, som løfter vores tanker til ham.

Og om hele gruppen af disse særlige musikere står der: “Både de selv og deres slægtninge, i alt 288 mænd, var uddannet i at synge og spille til Herrens ære” (vers 7).

Både at synge og spille er talenter. Noget, som vi kan uddannes i at blive bedre til. Øve og træne så det bliver smukkere. Det bedste vi kan – bringer vi frem til Herrens ære og for at tjene andre med en skønhed, der løfter hjerterne op til Gud.

Ja, jeg bliver bare glad, når jeg læser disse ting i Bibelen. Det fortæller mig noget om, hvor rig og fyldig tilbedelse er… Hvor skøn… Jeg mærker, at den griber mit eget hjerte… Ikke mindst, når jeg sammen med andre, får anledning til at lovprise Gud igennem sang og musik!

Tak, kære Gud – må du være lovet til evig tid!

(Alle tekster er fra Bibelen på hverdagsdansk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *