At være sammen med ham

Mørkets kvaliteter

Det er mere stille om natten end om dagen. Der sker noget andet i mørket end i lyset. Der sker noget andet i stilheden.

I en verden med larm… i lyset… så kan vi være så langt væk fra den indre stilhed – at vi ikke mærker os selv…

Mørket får os til at hvile… I mørket møder vi nogle gange os selv stærkere – og gribes af rædsel… For hvem kan egentlig magte et menneskeliv? uden Gud…

Jeg kan ikke! Men i lyset tror jeg ikke altid på det… i mørket er jeg ikke i tvivl…

Der sker noget i mørket… Jeg lytter mere… jeg mærker mere… Mit behov føles stærkere… Jeg råber efter ham – og der – i mørket – møder han mig! Og pludselig er mit mørke i hans lys. Et stærkere lys end noget andet…

Og der – i mit mørke – fødes noget nyt…

Ligesom et nyt liv kommer ud i livet efter 9 måneder i mørket.

Og Paulus oplevede Gud, der “skinnede et lys fra himlen pludselig om ham” – og så blev han blind “Så rejste Saulus sig op fra jorden, men skønt hans øjne var vidt åbne, kunne han ikke se… I tre dage kunne han ikke se” – så han bedre skulle se… “Broder Saul, Herren har sendt mig, Jesus, som viste sig for dig på vejen hertil, for at du igen skal kunne se og blive fyldt af Helligånden” (ApG 9,3.8.9.17).

Nyt liv i Paulus’ liv… Gud i hans liv!

Mørkets kvaliteter… Frygt ikke mørket…

Tag imod mørket… med ham i hånden!

Jesus kender mørket… “Hvis hvedekornet ikke falder i jorden og dør, bliver det kun det ene korn; men hvis det dør, bærer det mange fold” (Joh 12,24). Opstandelsen kom efter den kolde, klamme grav… dagslyset kom efter mørket… Livet til de mange! Lyset som aldrig ville slukkes!

Mørket kan blive stedet, hvor din rædsel dør… hvor din selvtilstrækkelighed krakelerer, og dit indre mørke vælter ud… og du knyttes så stærkt til livets lys – at det aldrig er rigtig mørkt mere… Nyt liv! Hans liv i dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *