At være sammen med ham

Vende tilbage…

Det kan være hundesvært at vende tilbage. For der møder man sin fortid. Det, man måske har forsøgt at glemme… Det, man er løbet væk fra…

Dagen kom, hvor Gud sendte Jakob tilbage… (1 Mos 31,3). Og det blev nogle intense øjeblikke for Jakob. For selvom det var Gud, som sendte Jakob tilbage – og også lovede ham, at han ville bevare Jakob – så var Jakob fyldt af frygt…

Frygt for følgerne af sin fortid… For der var en stor ting, som han havde ugjort… Hans måde at ville kæmpe på, var stadig den samme. Han, Jakob, mente, at han skulle løse det… Og nu kunne Jakob ikke længere…

I den natlige kamp med Gud vandt han sejr: “Han kæmpede med englen og sejrede; han græd og bad ham om nåde” (Hos 12,5). Endelig fik Jakob gjort op. Han fik tilgivelse for at havde været ham-der-kunne-og-ville-selv… Han blev forvandlet. Han skiftede sindelag:

“Ved din Guds hjælp skal du vende tilbage. Tag vare på troskab og ret, sæt altid håbet til din Gud.” (Hos 12,7). Sådan kunne han møde sin fortid! Med Guds hjælp. I tillid til Guds tilgivelse og visdom kan du få en fremtid, hvor du ikke er flygtet fra din fortid… men hvor den er gjort op…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *