At modtage

Ny begyndelse

Død – liv.

Og hvem vil døden? Ingen. Død gør ondt. Alt synes at ende. Håbet forsvinder ud i intetheden.

Og sådan ville det være, hvis der ikke var en opstandelse. Hvis ikke der kommer noget nyt, en ny kraft, nyt liv – så ville døden være afslutningen på alt!

Vi har set det igen og igen. På mange planer. Folkeslag der rejser sig efter katastrofer. Mennesker der kommer igen efter kriser. Ikke nødvendigvis alene… der skal megen energi til nyt liv… og hjælp udefra, fra der hvor der stadig er fast grund, med hjælp til den og dem i ulykkens stund med ressourcer, som igen kan omsættes og formeres til blomstring.

Efter død. Vi ser opstandelsen. Jesus stod op af graven. Vi ser det i foråret efter den døde og mørke vinter. Nyt liv. Vi gribes af det nye liv. Ånden griber os.

Og vi har inderligt brug for ånden – ellers er vi åndeligt døde. Intet liv overhovedet.

“Når hans ånd, som oprejste Jesus fra de døde, bor i jer, skal han, som oprejste Kristus fra de døde, også gøre jeres dødelige legeme levende ved sin ånd, som bor i jer” (Rom 8,11).

Se, hvor stærke kræfter, der er i spil! Det er virkeligt – en død blev levende! Nyt liv begyndte der, hvor alt var slut. Død. Fordi Gud gør noget! Gud oprejser! Gud fylder os med sin ånd! Gud giver os livet i livet, livet indeni, livet som betyder mening, virkelyst, glæde, tilfredshed, overskud…

Mød din død – “Vi ved, at vort gamle menneske er blevet korsfæstet sammen med ham” … og tag imod nåden, gaven fra ham – livet på ny: “I er ikke under loven, men under nåden” (Rom 6,6.14).

Må Guds Ånd, Guds kraft, Guds nåde, Guds gerninger – give dig al styrke til de næste skridt ind i dit nye liv…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *