At modtage

Jesus giver en umulig glæde

Når Jesus talte, kunne man mærke det forunderlige, man kunne mærke kraften i ordene – det var ikke bare ord… Jesus talte om en større virkelighed…

Og her hører jeg ham sige noget, der er virkelig vildt. Ja, I virkeligheden stritter alt i mig af ulyst – men, idet Jesus siger det, ved jeg, at det, som virker bizart og umuligt… pludselig er i en helt anden kategori, når det er i hans hænder…

“Salige er I, når man på grund af mig håner jer og forfølger jer og lyver jer alt muligt ondt på” Nej, nej, Jesus… det er ikke lykkeligt at blive hånet, jeg hader tanken på forfølgelse, og at folk sviner mig til med løgne… “Fryd jer og glæd jer, for jeres løn er stor i himlene; således har man også forfulgt profeterne før jer” Fryde mig, Jesus? Glæde mig? Det er da det, der ligger allerlængst væk… Hvordan kan det ske…? (Matt 5,11-12).

Mødet med Jesus er radikalt.

Tanken åbner sig op…

Så med Jesus – så er det muligt – at end ikke andres hån og had kan stjæle min glæde… Det er muligt, at selv ikke forfølgelse kan fjerne min livsgnist; jeg vil være fyldt af fryd og glæde – til trods for noget så barskt!

Det er intet mindre end vildt. Guddommeligt.

Og tænk, hvad det betyder, når du møder dit liv sammen med ham… Nu… Så kan intet i denne verden stjæle den glæde, som han formår at fylde dig med…

Han formår. Han fylder.

Jesus, vi overgiver os helt enkelt til at modtage! Modtage dig! Modtage den glæde, du fylder os med!

Elsket! Elsket uendelig højt af ham!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *