At modtage

Hans magt…

… ind i min magtesløshed. Ja, min magt formår ingenting… men hans magt er anderledes! Virkelig!

Gud brugte magt, da han førte israelitterne ud af Egypten. Vildt. En flok slaver uden noget (næsten da, for de havde Gud!) – og så et stærkt, rigt folk, en førende våbenmagt, en vinder-nation.

Israelitterne sagde: Nu går vi! Og egypterne sagde: Nej, I gør ikke!

Men det kan nok være, at egypterne efterhånden blev mundlamme: “De blev grebet af skræk og rædsel, for din arms magt blev de stumme som sten” (2 Mos 15,16). Gud adlød ikke deres vilje om at undertrykke. Hans vilje er aldrig, at nogen skal undertrykke nogen andre – misbrug af magt.

Når vi er magtesløse – så er situationen ofte den, at nogen andre eller noget andet har mere magt, end vi har. Vi bliver som slaver og undertrykte, vi har ikke noget at komme med… vores magt er for lille… vi er magtesløse.

Gud har en grund til at bruge magt: “Nu skal jeg vise dem, ja, denne gang vil jeg vise dem min magt og min styrke; så skal de forstå, at mit navn er Jahve!” (Jer 16,21). Han vil vise himmelens principper… hvem Gud er! En Gud, som sætter hvert menneske fri…

“Rigdom og ære kommer fra dig, du hersker over alt, i din hånd er kraft og styrke, det står i din magt at give storhed og styrke til alle” (1 Krøn 29,12).

Du troede nok, at du var magtesløs? Ja, det var og er du i egen kraft. Men så sker miraklet! Gud giver i sin magt – dig styrke! Du får styrke fra en, som er over alt alle! Ingen kan gå virkelig imod ham!

Giv ham plads! Ja, lad en magt – som er himmelsk – udfolde sig og løse ting i dit liv… “for min magt udøves i magtesløshed” (2 Kor 12,9) … erkend, at du ikke kan! Stop med forsøgene der, hvor du er magtesløs! “For når jeg er magtesløs, så er jeg stærk!” (vers 10). Stærk i ham, som har al styrke!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *