At være sammen med ham

Altid sammen

Altid sammen, Jesus, og nu siger du, at du vil gå et sted hen, hvor vi ikke kan komme med? Hvad handler det hele om, Jesus?

I går sluttede stykket med, at Jesus altid vil være sammen med os i vores virkelighed…

Men – disciplene kunne overhovedet ikke forstå den virkelighed, som Jesus talte om… “Jesus svarede ham: ‘Hvor jeg går hen, kan du ikke følge mig nu, men senere skal du følge mig.’ Peter sagde til ham: ‘Herre, hvorfor kan jeg ikke følge dig nu? Jeg vil sætte mit liv til for dig.’ “ (Joh 13,36-37).

Uroen voksede indeni… Frygten… Noget ukendt nærmede sig, som de ikke forstod… Og slet ikke følte sig parate til… Usikre… Jesus var deres sikkerhed… Hvor ville han gå hen?

Jesus vidste det godt. Han længtes efter at fylde deres hjerter med tryghed… “Jeres hjerte må ikke forfærdes,” sagde han, “Tro på Gud, og tro på mig!” (Joh 14,1).

Og så fortalte han dem om den forunderlige, nye virkelighed – som de endnu ikke kendte. Om Helligånden, som ville være dem så nær – ja, de ville opleve det, som om han selv var lige ved siden af dem!

“Jeg vil bede Faderen, og han vil give jer en anden talsmand, som skal være hos jer til evig tid: sandhedens ånd… den bliver hos jer og skal være i jer… jeg kommer til jer… den dag skal I erkende, at jeg er i min fader, og I er i mig og jeg i jer…” (Joh 14 fra vers 16-20).

Jesus… den virkelighed er så anderledes fra alt andet fællesskab… jeg mener, at være sammen uden at være sammen som menneske er sammen med menneske… Jesus, du gav løftet, at det ville gælde til evig tid… jeg lever indenfor den tid, Jesus… Kom til mig… vær i mig… Vær altid sammen med dig… Lær mig den virkelighed i dag! Altid sammen med dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *