At være sammen med ham

Sundt blod…

I går var jeg optaget af livet, som er i blodet – og at Jesu liv kommer til os igennem hans blod.

Da jeg fandt illustrationsbilledet – så kom jeg til at tænke på endnu flere ting omkring blod. Blodet som må slås med alt det junk, vi fylder ind i kroppen – fx for meget fedt eller sukker. Blodet som bærer virus og bakterier, forurening og stoffer i for høje doser. Karvæggene som påvirkes over tid af det, som blodet er fyldt af, så de enten bevares sunde eller bliver mindre sunde. Ja, og blodet kan være mere eller mindre “sundt”.

Da jeg så på billedet af blodkar – så fik jeg sådan en slags “omsorg” for det hele: Et stærkt ønske om at passe så godt på det som muligt. At jeg må have de sundeste blodkar og det sundeste blod… at jeg ikke unødigt må belaste denne enormt fine mekanisme, som hele tiden arbejder, for at jeg kan leve!

Og ja – hvordan, vi passer vores krop, har også betydning for vores sinds åbenhed overfor Gud – som Paulus siger: “Ved I ikke, at jeres legeme er et tempel for Helligånden, som er i jer, og som I har fra Gud? I tilhører ikke jer selv, for I blev købt dyrt. Ær derfor Gud med jeres legeme!” (1 Kor 6,19-20).

Men jeg gik også over i billedet med Jesu blod som kilden til liv i mit liv. Det blod vil jeg også gerne bevare sundt og friskt. Jeg vil gerne fylde mig med Jesus på daglig basis, så blodet fra ham er “iltet” og “friskt”, jeg vil gerne motionere åndeligt – læse hans ord, udfordre min tanke med hans tanker – så hans blod i mig er levende og i bevægelse. … Jeg vil gerne undgå junk…

Som Jesus sagde: “Hvis ikke I spiser Menneskesønnens kød og drikker hans blod, har I ikke liv i jer. Den, der spiser mit kød og drikker mit blod, har evigt liv… Den, der spiser mit kød og drikker mit blod, bliver i mig, og jeg i ham…” (Joh 6,53-56).

Ja, dagligt! Kære Jesus… vær i mig hele tiden… gør mit åndelige blod levende og sundt – fordi det er dit blod i mig – fordi vi er sammen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *