At modtage

Blod – liv

Der står: “Blodet er livet i alt kød; det er dets liv” (3 Mos 17,14).

Ja, tænk på det – når blodet forsvinder fra ansigtet, så bliver vi helt blege. Og alle næringsstoffer transporteres med blodet – så det er fuld af liv til resten af kroppen.

Jeg så en gang en nyretransplantation. Da nyren var taget ud af moderen, så var den koblet af blodsystemet. Den var livløs, “bleg” og “kold” at se på. I den tilstand blev den sat ind i sønnen. Da alt var tilkoblet, syet sammen som det skulle – så blev der åbnet for blodet igen – og nu så jeg nyren fyldes af blod – det var fantastisk at se, at nu fik nyren liv igen! Den var ikke længere bleg og kold at se på – nu så den varm og levende ud.

På den baggrund fyldes også Jesu gerning for os med endnu mere mening: “I ham har vi forløsning ved hans blod, tilgivelse for vore synder ved Guds rige nåde” (Ef 1,7). Alt liv er i ham – i hans blod. Og fordi han døde for mig – kan jeg leve.

Men ikke nok med det. Symbolsk sagt, så siger Jesus: “Hvis ikke I spiser Menneskesønnens kød og drikker hans blod, har I ikke liv i jer” (Joh 6,53).

Jesu liv må ind i vores liv. Næring fra ham må rundt i hele vores krop. Alle celler i os må leve af det, vi får fra ham – ja, hvis ikke det er fyldt med blod, så er det dødt! Det er, når hans blod fylder mine årer og bevæger sig ud til hver en krog af min krop, at jeg virkelig lever!

På den måde må JESUS… hans tanker, hans værdier, hans livs-principper, hans love, hans undere, hans velsignelser, hans fred, hans kærlighed, hans tilgivelse, hans tålmodighed, hans personlighed – hans alt – fylde mit liv igennem sin Hellige Ånd. Så er jeg virkelig levende!

Livet er i blodet! I hans blod bliver jeg ren! Med hans blod i mig lever jeg!

2 kommentarer

 • ANNE DORTHE NIELSEN

  Jeg læste dette med stor fryd.
  Under en gudstjeneste oplevede jeg noget tilsvarende dine beskrivelser.
  Er der tilstoppede arterier på vitale dele af kroppen, passerer der kun et minium af blod.
  Mit syn var at KÆRLIGHEDEN i Kristi legeme må flyde uhindret til de mindste dele af legemet. Evt. propper må bortskaffes. Så er der en sund og uhindret levering af livgivende og sundt blod til alle i legemet.
  “En ny befaling giver jeg til jer, at I elsker hverandre, som jeg har elsket jer,” siger Kristus ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *