At blive brugt af ham,  At være elsket

Set ned på

Toldere var man virkelig ikke begejstret for i Israel. De samarbejdede jo med romerne, den uvelkomne overmagt. Og så var der mange af dem, som tog noget ekstra til sig selv. Uf!

Matthæus var tolder. Han var blevet fascineret af Jesus. Ja, fordi han havde set og hørt Jesus – så var troen vokset i hans hjerte.

Så kom Jesus forbi Matthæus’ toldbod. Gud havde allerede fortalt Jesus, at Mattæhus troede på ham. Så Jesus siger til Matthæus: “Følg mig!” (Matt 9,9). Og det skulle Matthæus ikke høre to gange. Han rejste sig med det samme og fulgte Jesus.

Og bagefter var mange af hans venner med til et måltid – så de også kunne møde denne fantastiske Jesus! Farisæerne var så forargede! “Hvorfor spiser jeres mester sammen med toldere og syndere?” vrissede de (vers 11).

Tænk nu, hvis det var mig… Hvis jeg er set ned på. Hvis nogen synes, at jeg ikke er god nok. Hvis nogen er forargede over ting i mit liv… Åh, nogen gange kan hjertet jo godt synke i en, hvis det er sådan. Man har lyst til at glide i et med væggen eller forsvinde… Det er ikke rart at blive ringeagtet.

Men… midt i alt det… så ser Jesus på mig med enorm kærlighed. Han elsker mig. Han kender alle omstændighederne i mit liv. Årsagerne til hvert eneste fejltrin. Min længsel efter ham. Ja, efter at komme ud af de ting i mit liv, som holder mig fast i noget forkert…

Jesus ser lige ind i mit hjerte: Jeg elsker dig! Jeg vil rigtig gerne være sammen med dig. Kom. Lad os være sammen. Jeg vil rigtig gerne, at du skal være min discipel. Vil du? Vil du komme?

Ja, Jesus! Det vil jeg! Jeg vil gerne være i din plan for mig i dag. Tak fordi du kalder mig… Tak fordi du ser min længsel… Tak fordi du elsker mig…

Hvad med dig – vil du komme? Vil du kigge? … Han kigger efter dig, ved du! For han elsker dig så højt! Han længes efter, at I skal være sammen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *