At blive brugt af ham,  At modtage

Opmuntringer – fra Gud og mennesker

Jeg har netop læst de sidste par kapitler i Apostlenes Gerninger – og lægger mærke til noget om opmuntringer. Jeg vil gerne dele tre.

Først, Paulus og 275 andre var på et skib i voldsomt stormvejr i denne situation: “Vi havde hverken set solen eller stjernerne i flere dage, og stormen rasede stadig over os, så til sidst forsvandt ethvert håb om at vi ville blive reddet” (ApG 27,20).

Men så blandede Gud sig, og Paulus fortæller de andre: “I nat sendte den Gud som jeg tror på og arbejder for, en engel til mig. Den stillede sig foran mig og sagde: ‘Du skal ikke være bange, Paulus, for du vil komme for kejserens domstol og Gud vil også redde alle dem du sejler sammen med’ “ (vers 23-24).

Sikke en vidunderlig opmuntring at få. Hvor herligt at mærke Guds omsorg – at han sender sådan et budskab! Viden om, at hans kærlige hænder er om en – selvom det stormer.

Den anden situation kommer ca. fjorten dage efter, hvor skibet fortsat havde drevet rundt på havet, og folk havde ikke spist noget. Nu mente de, at de nærmede sig land. Paulus gentager, at de alle vil blive reddet og siger, at de skal spise for at samle kræfter. “Da han havde sagt det, tog han et brød og takkede Gud mens de alle sammen så på. Så brækkede han brødet over og spiste et stykke af det. Alle de andre fik modet igen og gav sig til at spise” (vers 35).

Paulus handler på sin tro, i tro, han deler sin tryghed i Gud – og de andre bliver opmuntret.

I den tredje situation er Paulus og hans følge nået til Rom, og nu er det Paulus som bliver opmuntret af nogle kristne der: “Nogle af de kristne var taget helt ud til Forum Appii og Tres Tabernae for at møde os. Da Paulus fik øje på dem, blev han opmuntret og takkede Gud” (ApG 28,15).

Tre ting jeg give dig med: Gud vil også opmuntre dig i dit liv. Du kan være en opmuntring for andre, når du deler din tro med andre. Og Gud vil sende andre mennesker ind i dit liv for at opmuntre dig.

Jeg mærker tryghed. Og glæde. Og tillid til, at Helligånden vil lede dig og mig til at være til opmuntring for andre i dag!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *