At være sammen med ham

Hvor kom troen fra?

Så er der historien om en mand – som vel egentlig slet ikke var født til at tro (hvis man altså overhovedet kan sige det?) – og så tror han endnu mere end dem, der var født til at tro!

Forunderligt. Mærkeligt, måske. Jeg bliver mega nysgerrig – hvad sker der i grunden???

Manden var officer – en ikke jøde. Hmm. Han havde en tjener, som var lammet og havde frygtelige lidelser forbundet med det.

Og så gik officeren til Jesus! Ja, men hvorfor i al verden gjorde han det? Det meste af Israel var jo imod Jesus… ja, så meget, at han en dag blev korsfæstet…

Ved du, hvad jeg tænker: Fordomme! Masser af jøderne havde mega fordomme overfor Jesus. Han passede ikke ind i deres skabelon. De ville, at Messias skulle komme på en anden måde og være anderledes – for de forstod de hellige skrifter, mente de. Så de så ham slet ikke sådan rigtigt.

Officeren – han havde bare hørt om Jesus. Og så havde han taget det ind, lige som det var: Helbredelser, gode taler, omsorg for mennesker, forkyndelse om Gud. Måske havde han tænkt: Fantastisk!

I al fald var det i ham, da hans tjener blev syg. Og så tænkte han: Jesus, han kan hjælpe! Så han sendte bud til Jesus. Meget ydmygt… og med megen tro: “Men sig blot et ord, så vil min tjener blive helbredt” (Matt 8,9).

Wau. Det fik selv Jesus til at undre sig: “Da Jesus hørte det, undrede han sig og sagde til dem, der fulgte ham: ‘Sandelig siger jeg: Så stor en tro har jeg ikke fundet hos nogen i Israel.’ “ (Vers 10).

Gør som officeren. Se på Jesus. Læs beretningerne i Bibelen. Sig wau! til alt det fantastiske, som du ser Jesus sige og gøre… Troen vil vokse i dit hjerte.

Og gør også det næste, som officeren gør: Kom til Jesus med dine behov. Sig det til Jesus.

Officeren fik dette svar: ” ‘Gå, det skal ske dig, som du troede!’ Og hans tjener blev helbredt i samme time.’ “ (Vers 13).

Måske vil Jesus sige noget andet til dig… men han vil svare dig… og den tro, han planter i dit hjerte – den vil han møde…

Ja… det er bare så forunderligt! Livet med Jesus er det mest fantastiske… Vent ikke… men se på Jesus nu! Han elsker dig… og kan næsten ikke vente på kontakt…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *