At modtage

Bed ind i det

Det er så fantastisk at have Gud med ind i mit helt almindelige, daglige liv. Jeg mener, det er jo her, at jeg mærker, at han gør forskel…

Derfor er jeg også dybt fascineret af Nehemias, en ikke helt almindelig mundskænk, som vi møder i Bibelen.

Nehemias arbejdede for perserkongen Artaxerxes, men han var også optaget og ked af, at det ikke gik særlig godt for de israelitter, som var vendt tilbage til Jerusalem. Så det græd og sørgede han over i dagevis efter at Hanani var kommet og havde fortalt ham om tingenes tilstand – og samtidig med sin sorg fastede og bad Nehemias (Neh 1,1-4).

Han ville gerne gøre en forskel – og det ville han gerne tale med kong Artaxerxes om – så han bad: “Lad det lykkes for mig, din tjener, at finde barmhjertighed hos denne mand!” (vers 11).

Ca. fire måneder efter samtalen med Hanani kom anledningen til at tale med Artaxerxes.  Kongen tog selv et usædvanligt emne op – “Hvorfor ser du mismodig ud, når du ikke er syg? Det kan kun være, fordi du er ked af det” (Neh 2,2) – og Nehemias plejede nemlig ikke at se mismodig ud.

Nehemias svarede, at det var på grund af hans folks tilstand – og det får sandelig kongen til at spørge: “Hvad er det, du ønsker?” (vers 4).

… og nu kommer det, jeg særligt elsker, for så står der: “Jeg bad til himlens Gud, og sagde til kongen…” (vers 5) – bøn, mens det sker…

Alt det, som Nehemias gør her – det kan jeg gøre i mit helt almindelige liv! Jeg kan tage smertefulde ting ind i min bøn. Jeg kan blive ved med at bede, indtil jeg har en fornemmelse af, hvad jeg kan gøre. Så kan jeg bede Gud om, at åbne dørene for, at jeg kan gøre noget. Og når døren åbnes så kan jeg bede om visdom til at bruge den anledning.

Bøn – ind i alt det, som sker… Det er bøn, som gør forskel! Det fortæller beretningen om Nehemias mig – denne mundskænk fik faktisk orlov og anden hjælp fra kongen til sit ærinde… “Det gav kongen mig, fordi min Guds gode hånd var over mig” (vers 8).

Der sker også noget andet i vores liv – end der ellers ville ske – når vi beder, og Guds aktive hånd kommer med i alting!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *