At modtage

Naturens bog

For mig har dette år været med meget intense naturoplevelser. Corona-isolationen fik sat skub i naturoplevelserne. Tid på det meste andet blev skåret ned eller væk – vi kunne ikke gå ud til alt muligt andet – men vi kunne heldigvis gå ud i naturen. Og samtidig var vi velsignet med mange dage med utrolig smukt vejr.

Og når jeg ser, oplever og mærker naturen, så fascineres jeg. Det er Guds værk. Bibelen er min ene bog om Gud – naturen er den anden.

Vi har fulgt en havørnerede. Ventet. Set forældrene flyve henover den. Set et lille hoved komme op. Og efterhånden en ganske stor ørneunge, som i disse dage nærmer sig at blive flyveklar. En fantastisk fugl.

Havørnen er Nordeuropas største rovfugl med et vingefang op til 260 cm. Det er stort! Dens blik er fantastisk. Fra ca. 1.000 meters højde kan den overskue 3,5 x 3,5 km – uden at dreje hovedet! Den har to synsfelter pr. øje – vi mennesker har kun et. Og som andre fugle ser den i fem farver (vi ser i tre farver: rød-grøn-blå), dens øje kan modtage 160 sanseindtryk pr. sekund (vores: 20). Ja… jeg bliver imponeret. (Hvis du vil læse mere om denne fantastiske fugl – https://www.naturbasen.dk/art/177/havoern)

Og når jeg så ser ørneforældrene være i nærheden af reden og holde øje med deres afkom, så kommer jeg til at tænke på dette vers:

“Han fandt det i ørkenlandet,
i den tomme, hylende ødemark;
han kredsede om det, holdt øje med det,
passede det som sin øjesten.
Som en ørn, der vækker sit kuld op,
og flyver frem og tilbage over sine unger,
bredte han sine vinger ud, tog det op
og bar det på sine vinger.”

(5 Mos 31,10-11)

Hvor er Gud fantastisk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *