At være sammen med ham

Et frustrerende dilemma

Ønsker du at være robot? Nej vel! Så er der kun ét alternativ: Valget om at tjene Jesus – det stopper ikke.

Vi så i går på, at det gamle i os dør, når vi overgiver os til Jesus. Og nogle gange kan vi næsten blive overraskede over, at vi oplever det samme, som Paulus oplevede: “Det, jeg vil, det gør jeg ikke, og det, jeg hader, det gør jeg” (Rom 7,15).

Paulus forstår det ikke… og så alligevel: “Så er det ikke længere mig, der handler, men synden, som bor i mig” (vers 17).

Sagen er, at så længe vi lever i denne verden, så vil synden være en fast følgesvend… Vi mærker konsekvenserne – smerte, sygdom og død – men også at vi kan fristes, selvom vi har overgivet os til Jesus.

For et par dage siden kiggede vi på, at vi frelses, både ved at Jesus døde og ved at han lever. Det samme gælder os. Vi må både dø med Kristus, og vi må leve med Kristus.

Man kan sige, at vi dør med Kristus, når vi tager det store valg: Jesus skal være centeret i mit liv, jeg overgiver mig til ham, jeg bliver døbt, jeg lægger det gamle bag mig, jeg vil leve et nyt liv med ham. Og så lever vi med Kristus i alle de daglige valg, hvor vi vælger hans principper i vores liv.

… derfor er kampen der! Og vi oplever det frustrerende dilemma… lige til det punkt nogle gange, hvor vi råber: Hey – hvad vil jeg egentlig? Min vilje slår ikke til…

… det vil vi kigge mere på i morgen…

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *