At være sammen med ham

Dig eller Jesus

Nu er det som om, at vi er nået til et kernespørgsmål: Hvor meget betyder Jesus for dig? Hvis han skal gøre forskel – hvilken plads skal han så have i dit liv?

I går kiggede vi på, at du får herredømme og liv ved én eneste, Jesus Kristus (Rom 5,17). Og det følges ad: herredømme og liv sammen med Jesus Kristus. Ikke herredømme og liv uden Jesus Kristus.

Overgivelse til livet med Jesus viser vi igennem dåben. Og den handling udtrykker, at nu er det Jesus, som får hovedpladsen i dit liv (og ikke længere dig selv): “Vi blev altså begravet sammen med ham ved dåben til døden, for at også vi, sådan som Kristus blev oprejst fra de døde ved Faderens herlighed, skal leve et nyt liv” (Rom 6,4).

Død er virkelig en afslutning… “Vi ved, at vort gamle menneske er blevet korsfæstet sammen med ham, for at det legeme, som ligger under for synden, skulle tilintetgøres, så vi ikke mere er trælle for synden; den, der er død, er jo frigjort fra synden” (vers 6-7).

Et nyt liv. Et nyt liv, hvor noget er lagt bag – så der bliver plads til Jesus. Så det gamle ikke står i vejen, men vi kan være helt tætte med Jesus.

Det er den skønneste beslutning, du kan tage! At Jesus får den plads i dit liv. Men det er også en beslutning, som er koblet sammen med den erkendelse, at der er noget andet i dig, som der så ikke er plads til… Dette andet – er vi ofte så utrolig trætte af og længes efter at komme af med – men nogle gange er vi også forbundet med det, så vi alligevel ikke kan slippe det…

… det kigger vi mere på i morgen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *