At være sammen med ham

Sat fri

“Da Jesus i sin ånd straks vidste, at de tænkte sådan ved sig selv, sagde han til dem: ‘Hvorfor tænker I sådan i jeres hjerte? Hvad er det letteste, at sige til den lamme: Dine synder tilgives dig, eller at sige: Rejs dig, tag din båre og gå?‘ ” (Mark 2,8-9).

Farisæerne vidste en hel masse om teologi og om synd… men meget lidt om Gud og hans grænseløse omsorg overfor menneskers lidelser og hjerte-smerte…

For Jesus handler vores synd ikke først og fremmest om overtrædelse af lov og paragraffer eller om at få udmålt den rigtige straf… Det handler først og fremmest om, at vi er adskilt fra kærlighedens Gud, om at vi lider og har det skidt, om at vi er fængslet i vores vaner og tanker og kroppe, om at vi har brug for at blive sat fri!

” ‘For at I skal vide, at Menneskesønnen har myndighed til at tilgive synder på jorden’ – siger han til den lamme: ‘Jeg siger dig, rejs dig, tag din båre og gå hjem’ “ (vers 10-11).

Han blev sat fri! Du og jeg kan blive sat fri! Fordi Jesus elsker os. Fordi han tilgiver os. Fordi han oversætter sin lov til noget, der er livgivende i vores liv. Fordi han giver os styrken til at gå.

… må vi ligne ham i vores attitude til andre syndere!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *