At være sammen med ham

Bøn – der gør forskel

Det er ikke sådan med ord foldet ud, at de fik et bønnesvar. Altså, bibelen introducerer ikke beretningen med ord a la: Nu skal I høre en fantastisk historie om et bønnesvar… Men det er det, der sker!

Peter havde ellers god grund til at se døden i øjnene… Jakob var lige blevet halshugget. Jøderne var mega tilfredse med det (ja, tænk en gang!). Så – kong Herodes Agrippa snuppede lige det næste offer – og det var Peter.

Nu var Peter anholdt og fængslet.

Men det var påske, og der var fest. Så Herodes ville vente til efter festen og så få Peter dømt offentligt. Et show…

Men menigheden handlede! De bad! “Mens Peter sad i fængslet, bad menigheden uafbrudt for ham” (ApG 12,5).

Jeg får associationer til sådan en bønnekæde, hvor den ene afløser den anden, så der hele tiden var nogen, der bad. Jeg ser en gruppe for mig, hvor nogen kom til, andre gik. Men der blev bedt – uafbrudt.

Gad vide, hvad de bad om?

Peter og Johannes havde tidligere været anholdt – og frigivet. Den gang bad de denne bøn: “Når du hører deres trusler i dag, Herre, så giv os mod til at tale på dine vegne” (ApG 4,29).

Jeg tror, at de også denne gang bad en “stor” bøn. En bøn, der ikke bare var for Peter, men for Peters tjeneste, for menigheden, for en verden der ventede på at blive oplyst, på at Guds planer for evangeliets udbredelse ikke måtte blive bremset, på at Jesu navn måtte blive æret, og Guds magt blive kendt.

Og jeg tror, at Gud elsker store bønner! Ja, han elsker alle bønner – han hører hvert eneste hjertesuk… Og “store” bønner i hans øjne kan godt være anderledes, end det som mennesker ser som “store”. Med store bønner lige nu tænker jeg på bønner, hvor vi i ærlig tillid beder Gud om at folde sig ud…

Gud, vis dig selv i vores liv i dag. Inspirér os til at gøre noget, som vi ellers ikke ville have gjort – for andre. Giv os ord at sige til en anden, som opmuntrer eller glæder – ord, som bare du ved, at en anden trænger. Giv os ideer og visdom til arbejdsopgaver så de løses bedre, end vi selv er i stand til. Giv os energi til din plan og hvile i at være i din plan. Giv os et sind, der kan modtage det, du vil sige til os. … Jesus – mere! Jeg mener, jeg evner ikke at sætte ord på det mere, som du vil gøre… bare fordi vi beder! Men mit hjerte råber: Gør det, Gud! Vær Gud hos os og i os!

Bønnesvaret kom: Peter blev ført ud af fængslet ved en engels hånd! … Det havde ingen forestillet sig…

Gud, gør det, vi ikke kan forestille os…

(Bibeltest fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *