At være elsket

Elske med Guds kærlighed

En kristen, som ikke elsker andre, er simpelt hen ikke kristen.

Så enkelt kan det siges.

Med en nærmest bizar – men fuldstændig tydelig – ironi siger Johannes det:

“Den, der siger, at han er i lyset, men hader sin broder, er stadig i mørket” (1 Joh 2,9). “Hvis nogen siger: ‘Jeg elsker Gud’, men hader sin broder, er han en løgner; for den, der ikke elsker sin broder, som han har set, kan ikke elske Gud, som han ikke har set” (1 Joh 4,20).

Enkelt, ikk’!

Og vi kender det godt… det skriger til himlen, når nogen siger, de elsker Gud – og så behandler andre dårligt. Det udtrykker en stor løgn.

… men… selv som kristen kan det vel være svært at elske… nogen… Ordet til os er tydeligt: “Og dette bud har vi fra ham: Den, der elsker Gud, skal også elske din broder” (vers 21). Og løsningen til, at det overhovedet kan lade sig gøre, er: “Vi elsker, fordi han elskede os først” (vers 19).

Må Gud bade dig i sin kærlighed, så du virkelig kan elske! Må Gud vise dig, hvad det virkelig betyder, at han elsker dig! Må Gud lære dig at elske – også dem, du ikke elsker! Sig til Gud, når du har svært ved at elske… Må Gud også lære dig, hvad kærlighed er og ikke er…

Når du læser i Bibelen, finder du ved Åndens hjælp ud af, at kærlighed er langt større end romantik… at kærlighed sætter grænser… at kærlighed også kan føre til adskillelse, selvom også Guds hjerte vånder sig ved det…

Gud, tak fordi vi møder dig, som er kærlighed! Tak fordi du elsker os uendelig højt! Lær os at elske, virkeligt! Lær os, hvad kærlighed er. Så vi må afspejle dig…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *