At være elsket

Gud er større end det svære

Hvem ønsker at være “fattige i ånden”? Nej, vel. Hvem bøjes ikke i knæ af sorg? Og hvem gyser ikke ved tanken om andres bagtagelse af en eller endnu værre, tænk at være forfulgt! (Matt 5,3.4.11).

Jesus åbner sin bjergprædiken med at sige:
“Salige er de fattige i ånden,
for Himmeriget er deres.
Salige er de, som sørger,
for de skal trøstes.”

Og lidt senere står der:
Salige er I, når man på grund af mig håner jer og forfølger jer og lyver jeg alt muligt ondt på. Fryd jer og glæd jer, for jeres løn er stor i himlene; således har man også forfulgt profeterne før jer.”

Nu er vi på en anden scene. Så store udfordringer – men samtidig med så store svar.

Og jeg oplever, at Jesus siger til mig: Line, jeg er bare større. Alt det i livet, som kan bøje dig ned, gøre dig bange, fylde dig med håbløshed og fortvivlelse – JEG-ER-STØRRE! Og sammen med mig betyder det ikke noget, at du ikke forstår det. Det er ikke din forståelse, som åbner op for miraklet – jeg gør det! Når jeg siger, at du er “salig” – selv når du er forfulgt – så er det fordi, du faktisk gerne må glæde dig til at se, hvad jeg kan gøre, når du oplever, at du er ved verdens ende uden muligheder… JEG ER! Og du vil opleve masser af fryd, når du ser mig – trøstes af mig, mættes af mig, favnes af mig. Jeg gør dig så fri, at intet kan true dig.

Jeg elsker dig!

… en fantastisk begyndelse på bjergprædikenen… vær også med de næste dage…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *