At blive brugt af ham,  At modtage

Giv med glæde

David var ved at forberede at templet skulle bygges, herunder indsamling af gaver for at templet kunne blive en virkelighed. Om sig selv siger han: “I min glæde over min Guds hus giver jeg desuden selv rigdomme af guld og sølv til min Guds hus” (1 Krøn 29,3).

David var involveret. Han glædede sig over, at Guds hus en dag ville blive en realitet. Han kunne ikke lade være at give. Han gav med hjertes glæde.

Og den samme indstilling var blandt folket: “Folket glædede sig over deres gavmildhed, for helhjertet kom de med frivillige gaver til Herren. Også kong David glædede sig meget” (Vers 9).

Helhjertet – frivilligt – og med glæde. Sådan må også vores indstilling være, når vi giver til Herren.

… og så en ting mere: “Så takker vi dig nu, vor Gud, og lovpriser dit herlige navn. For hvem er jeg, og hvad er mit folk, at vi har formået at give disse frivillige gaver? Det er jo dig, alting kommer fra, og hvad vi har givet dig, kommer fra din hånd” (vers 13-14).

Vi kan faktisk kun give noget, som vi allerede har fået fra Gud. Vi kan takke ham, fordi han har givet os noget at give af. Og han giver os ikke kun for vores egen skyld – men for at vi kan være en velsignelse for andre.

Tak Gud for det, han har givet dig – og giv selv med glæde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *