At give respons,  At modtage

Husk ham – når dit er svært

“Husk de undere, han gjorde” (Sl 105,5).

Når du er fortvivlet over nuet, har frygt for fremtiden, frustration over det nære, er bange for udviklingen i verden – så gå til Gud med det. Men mere end at bruge tiden på at folde alt det svære ud – giv ham det blot med få ord, han ved det jo allerede – så flyt din koncentration til det, som Gud har gjort!

Tak ham for regnbuen og løfterne om, at denne verden går aldrig så meget amok at årstidernes gang trues.

Tak ham for solen, som hverken varmer for meget eller for lidt. Tak ham for skønheden der kommer, når solens stråler rører ved livet. Og tak for Guds lys som kommer ind i dit sind.

Tak Gud for de forunderlige former for “krigsførsel”, du finder i hans ord. David klarede kæmpen med en sten. Moses’ hænder blev holdt oppe – og de vandt. Fjender hørte om uroligheder andre steder og forlod selv israelitterne. Og tak Gud for, at han har muligheder for alle udfordringer i dit liv. Du kan give ham enhver kamp.

Og tænk på historier fra dit eget liv, hvor du mærkede Guds hånd. Sig ham tak igen. Ja, tak ham for, at hans kærlige gerninger tidligere i dit liv er som et opfyldt løfte, som fortæller dig – at det vil han gøre igen og altid. Ja, han slipper dig aldrig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *